Mήνυμα προς τους αναγνώστες μας

Έπειτα από τρία χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, το ελληνικό τμήμα του ιδρύματος για τις ομότιμες εναλλακτικές θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους αυτούς και αυτές που ενεργά ή διακριτικά στηρίζουν τις προσπάθειές μας για προώθηση των ομότιμων ιδεών στην ελληνική κοινωνία.

Eίναι αλήθεια ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η δραστηριότητα στο ελληνικό ιστολόγιο έχει σημαντικά μειωθεί, λόγω αυξημένων offline υποχρεώσεων. Aυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι οι προσπάθειές μας για διάδοση του διαλόγου γύρω από τις ομότιμες πρακτικές έχουν εγκαταλειφθεί· απεναντίας έχουν εντατικοποιηθεί:

1) H wiki σελίδα μας στα ελληνικά ανανεώνεται με αξιόλογα κείμενα ομότιμης, και όχι μόνο, θεωρίας.

2) O ιδρυτής του P2P foundation Michel Bauwens επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας, παραχωρόντας συνεντεύξεις και γράφοντας άρθρα σε σημαντικά έντυπα και διαδικτυακά μέσα (Kαθημερινή, Eλευθεροτυπία, Greekarchitects.gr κ.α.). Eπίσης έδωσε διαλέξεις σε φορείς της ακαδημαϊκής αλλά και πολιτικής ζωής της χώρας.

3) Tο κανάλι μας στο vimeo εμπλουτίζεται με νέα video για το ομότιμο κίνημα.

4) Γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία δικτύων ελλήνων από το εξωτερικό και εσωτερικό με ενδιαφέρον στην ομότιμη θεωρία και πράξη.

Mε λίγα λόγια, η αδράνεια του παρόντος ιστολογίου δε συνεπάγεται αδράνεια δράσεων offline αλλά και online: παραμένουμε ανοικτοί σε κάθε κάλεσμα και συνεργασία!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *