P2P Communism vs Client-Server Capitalism

Πρόκειται για τον τίτλο της ομιλίας του Dmytri Kleiner στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα Αυτονομία, Εργασία και η Πολιτική Οικονομία των Κοινωνικών Μέσων που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο θέατρο Εμπρός.

———————————————————-

Public event – Autonomy, Labour, and the Political Economy of Social Media

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MIG@NET εκδήλωση με θέμα: «Αυτονομία, Εργασία, και η Πολιτική Οικονομία των Κοινωνικών Μέσων». Θα μιλήσουν οι:

Tiziana Terranova –  Becoming autonomous? Labour and the political economy of digital social media

Dmytri Kleiner – P2P Communism vs Client-Server Capitalism


Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 στις 7:00μμ.

στο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλλαμήδου 2, Ψυρρή


Η Tiziana Terranova είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κοινωνιολογία της Επικοινωνίας στο Τμήμα Αμερικανικών Σπουδών, Πολιτιστικών και Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Νάπολης «L’Orientale». Είναι η συγγραφέας του Network Culture: politics for the information age(Pluto Press, 2004) και πολυάριθμα άρθρων για τα νέα μέσα.

Ο Dmytri Kleiner αναπτύσσει λογισμικά για έργα με πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα που εστιάζουν στην πολιτική οικονομία του διαδικτύου και στη δυνατότητα αυτό-οργάνωσης της παραγωγής από τους εργάτες σα μία μορφή ταξικού αγώνα.

Οι ομιλίες θα γίνουν στα Αγγλικά και θα ακολουθήσει συζήτηση.