Η άποψη του R. Stallman για το Ελληνικό ζήτημα (αναδημοσίευση από το Barikat)

Οι διεθνείς τράπεζες, και οι πλουτοκράτες πολιτικοί, έχουν αρνηθεί την ομαλή πορεία της Ελλάδας. Ένα μονοπάτι που θα εξασφαλίζει την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της. Απαιτούν από τους Έλληνες να δεχτούν έξι μήνες από τη «βοήθεια» τους, που θα τους αφήσει ακόμα πιο απελπισμένους. Προφανώς θέλουν να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως παράδειγμα προκειμένου να παραδειγματιστούν και άλλα υποψήφια θύματα.

Με την απόρριψη της τελευταίας πρότασης της Ελλάδας, η αλαζονεία τους είναι πλέον ρητή: απαιτούν από την Ελλάδα να διαλέξει μεταξύ της καταστροφής μέσα από οικονομικό αποκλεισμό ή της καταστροφής από οικονομική κατοχή.

Μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο να υποφέρεις αγωνιζόμενος και αποδυναμώνοντας τους εχθρούς σου από το να υποφέρεις παραδομένος και υπηρετώντας τους. Μου φαίνεται ότι αυτές οι τράπεζες καταπιέζουν όλη την Ευρώπη, οπότε η αντίσταση εναντίον τους είναι απαραίτητη.

Συνεπώς, μου φαίνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ την 5η Ιουλίου. Όχι στο τελεσίγραφο των τραπεζιτών, όχι στη κυριαρχία τους, όχι στο παρασιτισμό τους.

Έτσι φαίνεται σε εμένα, παρότι είναι εύκολο να λέω αυτά, αφού δε θα είμαι αυτός που θα υποφέρει. Είναι στα χέρια των Ελλήνων να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

Copyright 2015 Richard Stallman
Released under Creative Commons Attribution Noderivative License 4.0

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *