Ανοιχτή επιστολή του ιδρύματος για τις ομότιμες εναλλακτικές

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σε λίγους μήνες κλείνει ένας χρόνος από την έναρξη της λειτουργίας του ελληνικού ιδρύματος για της ομότιμες εναλλακτικές (P2P foundation). Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε -άγνωστο αν τα καταφέραμε- να προβάλλουμε την ομότιμη προοπτική. Οι δυναμικές που διαμορφώνουν και διαμορφώνονται από το ομότιμο κίνημα πιστεύουμε ότι δεν οδηγούν σ’ έναν ενδιάμεσο δρόμο, αλλά σε κάτι νέο και φρέσκο που διαπερνά και διεμβολίζει την κουρασμένη αριστερά και τον αστραφτερό νεοφιλελευθερισμό.

Κατά τη προσπάθεια αυτή γράψαμε κείμενα, μεταφράσαμε δοκίμια, ανταλλάξαμε emails, καλέσαμε για διάφορα εγχειρήματα, πετύχαμε και αποτύχαμε. Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος μας (ιδίως την ερχόμενη χρονιά) είναι αρκετά περιορισμένος, μα οι ελπίδες που γεννιούνται μέσα από το ομότιμο κίνημα είναι πολλές. Τουλάχιστον τόσες, που σε αυτό το θρυμματισμένο κόσμο, σε κάνουν να πιστεύεις ότι υπάρχει δυνατότητα όχι απλά να ξανακολλήσουν τα κομμάτια του, αλλά να δημιουργήσουμε ένα νέο. Το μέλλον είναι στο «μαζί». Δεν απαιτούμε, αλλά δημιουργούμε την κοινωνία που θέλουμε, μέσα στην κοινωνία που θέλουμε να ξεπεράσουμε.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να καλέσουμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο «μαζί», με οποιοδήποτε τρόπο, διαθέτοντας όσο χρόνο έχουν και θέλουν, να στείλουν ένα email στη γνωστή διεύθυνση (σε αυτή που ίσως σας έχει κουράσει μερικές στιγμές, με τα αμέτρητα emails).

Ευχαριστούμε πραγματικά για την μέχρι τώρα υποστήριξη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το ελληνικό ίδρυμα για τις ομότιμες εναλλακτικές

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *