Από το CommonsFest.info

Το Φεστιβαλ των Κοινών (CommonsFest) διοργανώνεται εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης. Μέσα από τις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις και τα εργαστήριά του γίνεται φανερό ότι τα Κοινά συγκροτούν μια σφαίρα οργάνωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας, που χαρακτηρίζεται από δίκαιη και ισότιμη ωφέλεια, από συμμετοχή και αυτο-κυβέρνηση. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “Οικοδομώντας τη Συμμαχία των Κοινών” που γεννήθηκε για πρώτη φορά στο 2ο CommonsFest του Ηρακλείου Κρήτης τον Μάϊο του 2014, οι συμμετέχοντες αποφασισαν ν αναλάβουν την διοργανωση του επόμενου Φεστιβαλ των Κοινών στην Αθήνα τον Μάϊο του 2015.

Με ανοιχτές διαδικασίες σας καλούμε λοιπόν το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 16:00, στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους) σε ένα πρώτο ανοιχτό κάλεσμα για την δημιουργία της οργανωτικής ομάδας, που θα αναλαβει την διοργάνωση του φεστιβάλ. Ελάτε να συνδιοργανώσουμε ένα φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας με κοινωνικά εγχειρήματα, τα οποία κινούνται σε ένα μεγάλο εύρος κάλυψης αναγκών και διαχείρισης, από τα ψηφιακά κοινά αγαθά μέχρι τους αναγκαίους για τη ζωή φυσικούς πόρους, εγχειρήματα που ασχολούνται με βιώσιμες μορφές καλλιέργειας, με τη διατήρηση της αγροτικής βιοποικιλότητας, τα ελεύθερα ευρυζωνικά ασύρματα δίκτυα, τα δίκτυα αλληλεγγύης που προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, τις μεθόδους φυσικής δόμησης, την προσέγγιση της αυτάρκειας μέσα από παραδείγματα οικιακής οικονομίας, τα εναλλακτικά μοντέλα διακυβέρνησης, τις δράσεις για τη διασφάλιση των πολιτιστικών κοινών, τα ελεύθερα λογισμικά για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση της πληροφορίας, τις νέες μορφές συνεργατικότητας, καινοτομίας και ανταλλαγής γνώσεων, τη δημοσιογραφία των πολιτών, τα δίκτυα κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, τις πρωτοβουλίες για τις ψηφιακές ελευθερίες, τις νέες μορφές χρηματοδότησης, την αυτόνομη ηλεκτροδότηση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ανοικτές άδειες χρήσης για τους δημιουργούς.

Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε! Το Φεστιβάλ των Κοινών αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στις κατασκευές μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών.

Ανοιχτή Συνέλευση Διοργάνωσης του CommonsFest Αθήνας
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα 16:00
Στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους)

Πρωτοβουλία “Οικοδομώντας τη Συμμαχία των Κοινών”
www.commonsfest.info

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *